Παραδοσιακή κοτόπιτα με κάστανο

1 ώρα και 30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Παίρνεις ό,τι απέμεινε από το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι και το κάνεις… πίτα!

Συστατικά

  • 1 πακέτο φύλλο χωριάτικης υφής.
  • 700 γρ. κοτόπουλο στήθος, χωρίς κόκκαλο, ψιλοκομμένο
  • 1 κούπα βρασμένα, καθαρισμένα και κομμένα κάστανα
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • Λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • ½ κούπα σταφίδα
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, αλάτι, κόκκινο πιπέρι
  • 1 αυγό
  • εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα τηγάνι, σοτάρεις, αρχικά το κρεμμύδι με το κοτόπουλο. Μόλις το κοτόπουλο μπει σε κατάσταση βρασμού, σβήνεις με το λευκό κρασί.
  • Ρίχνεις μέσα σιγά-σιγά τα κάστανα, τη σταφίδα, το μαϊντανό, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.
  • Το απομακρύνεις από τη φωτιά και αφού κρυώσει λίγο, προσθέτεις το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος.
  • Στρώνεις το ελαφρώς λαδωμένο σου ταψί με πατσαβουριασμένα φύλλα. Πάνω στα στρωμένα φύλλα, περιχύνεις το μείγμα και από πάνω σκεπάζεις με ακόμα περισσότερα φύλλα.
  • Χτυπάς το αυγό με λίγο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και με ένα πινελάκι “περνάς” τα πάνω φύλλα.
  • Κάνεις μικρές χαρακιές με το μαχαίρι σου και την τρυπάς σε ορισμένα σημεία, για να παίρνει αέρα.
  • Ψήνεις για περίπου 45 λεπτά στους 180 βαθμούς C.
  • Απολαμβάνεις!

Read More

And More