Παραδοσιακή ταραμοσαλάτα

25 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Η σαλάτα που δε λείπει από το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας!

Συστατικά

  • 380 γρ. ψωμί χωρίς κόρα
  • Κρύο νερό
  • 1/2 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι, λιωμένο
  • Χυμός ενός μεγάλου λεμονιού
  • 1 φλιτζάνι ταραμάς

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπολ με άφθονο νερό, βουτάς τις θρυμματισμένες ψίχες του ψωμιού. Τις διατηρείς για περίπου 10 λεπτά.
  • Φορώντας τα γάντια σου, αδειάζεις το νερό από το μπολ και “στύβεις” απαλά το ψωμί.
  • Σε ένα μπλέντερ ή με ένα μίξερ χειρός, χτυπάς το ψωμί, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, το λιωμένο κρεμμύδι και το χυμό λεμονιού. Χτυπάς μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Προσθέτεις τον ταραμά και συνεχίζεις να χτυπάς.
  • Σερβίρεις στο πιάτο και απολαμβάνεις!

Read More

And More