Πάστα φλόρα

2 ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Τραγανή ζυμη και παχύρευστη μαρμελάδα κάνουν ένα γλυκό ιδανικό για την άνοιξη, τη νηστεία και όχι μόνο! Η Αργυρώ μας δίνει τη συνταγη

Συστατικά

  • Για 2 τάρτες
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300 γρ. βούτυρο
  • 1/2 φλ. άχνη ζάχαρη
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες
  • ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 100 ml νερό κρύο (6 κ.σ.)
  • 300 γρ. μαρμελαδα φράουλα (δες εδώ τη συνταγή) ή άλλη της αρεσκείας σας (για κάθε πάστα φλόρα)
  • Άχνη ζάχαρη (προαιρετικά)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Στον κάδο του μίξερ με τους κόφτες βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το νερό. Βάζουμε το μίξερ σε λειτουργία για μερικά δευτερόλεπτα, μέχρι το αλεύρι να θυμίζει βρεγμένη άμμο.
  • Προσθέτουμε το κρύο νερό και βάζουμε το μίξερ σε λειτουργία για μερικά δευτερόλεπτα, μέχρι να μαζευτεί η ζύμη σε μπάλα.
  • Τη βγάζουμε, τη χωρίζουμε σε 2 μέρη, την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την παγώνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Ανοίγουμε κάθε κομμάτι ζύμης με πλάστη σε φύλλο πάχους 1,5 εκ., είτε ανάμεσα σε λαδόκολλες, είτε πασπαλίζοντας άχνη.
  • Στρώνουμε το φύλλο στην ταρτιέρα και γεμίζουμε με την μαρμελάδα.
  • Αν θέλουμε κρατάμε λίγη από τη ζύμη και πλάθουμε κορδόνια -λωρίδες τοποθετώντας τα πλεκτά επάνω στο γλυκό. Όμοια φτιάχνουμε και τη δεύτερη.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC για περίπου 45′, μέχρι να ροδίσει.
  • Προαιρετικά αχνίζουμε την πάστα φλόρα.

Tip

Μπορούμε να συντηρήσουμε το δεύτερο φύλλο τάρτας στην κατάψυξη για αρκετές εβδομάδες, αφού το τυλίξουμε καλά σε μεμβράνη.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164