Πάστα φλόρα

2 ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Τραγανή ζυμη και παχύρευστη μαρμελάδα κάνουν ένα γλυκό ιδανικό για την άνοιξη, τη νηστεία και όχι μόνο! Η Αργυρώ μας δίνει τη συνταγη

Συστατικά

  • Για 2 τάρτες
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300 γρ. βούτυρο
  • 1/2 φλ. άχνη ζάχαρη
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες
  • ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 100 ml νερό κρύο (6 κ.σ.)
  • 300 γρ. μαρμελαδα φράουλα (δες εδώ τη συνταγή) ή άλλη της αρεσκείας σας (για κάθε πάστα φλόρα)
  • Άχνη ζάχαρη (προαιρετικά)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Στον κάδο του μίξερ με τους κόφτες βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το νερό. Βάζουμε το μίξερ σε λειτουργία για μερικά δευτερόλεπτα, μέχρι το αλεύρι να θυμίζει βρεγμένη άμμο.
  • Προσθέτουμε το κρύο νερό και βάζουμε το μίξερ σε λειτουργία για μερικά δευτερόλεπτα, μέχρι να μαζευτεί η ζύμη σε μπάλα.
  • Τη βγάζουμε, τη χωρίζουμε σε 2 μέρη, την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την παγώνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Ανοίγουμε κάθε κομμάτι ζύμης με πλάστη σε φύλλο πάχους 1,5 εκ., είτε ανάμεσα σε λαδόκολλες, είτε πασπαλίζοντας άχνη.
  • Στρώνουμε το φύλλο στην ταρτιέρα και γεμίζουμε με την μαρμελάδα.
  • Αν θέλουμε κρατάμε λίγη από τη ζύμη και πλάθουμε κορδόνια -λωρίδες τοποθετώντας τα πλεκτά επάνω στο γλυκό. Όμοια φτιάχνουμε και τη δεύτερη.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC για περίπου 45′, μέχρι να ροδίσει.
  • Προαιρετικά αχνίζουμε την πάστα φλόρα.

Tip

Μπορούμε να συντηρήσουμε το δεύτερο φύλλο τάρτας στην κατάψυξη για αρκετές εβδομάδες, αφού το τυλίξουμε καλά σε μεμβράνη.

Read More

And More