Pasta Trenette

45 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Η Tori Avey είναι διάσημη γευσιγνώστης και blogger. Εκείνο που την χαρακτηρίζει είναι πως δίνει στους φανατικούς αναγνώστες της, την ιστορία πίσω από κάθε συνταγή. Το Blog της βραβεύτηκε φέτος από τον Διεθνή Οραγανισμό Επαγγελματιών της Γαστρονομίας (IACP) με το βραβείο κοινού, ως ο καλύτερος ιστότοπος μαγειρικής! Έτσι κι εμείς βρήκαμε μια υπέροχη μακαρονάδα, “λάφυρο” της Tori από ένα ταξίδι της στην Ιταλία και σου την παρουσιάζουμε…

Συστατικά

  • 500 γρ. κόκκινες πατάτες καθαρισμένες
  • 500 γρ. αμπελοφάσουλα
  • 500 γρ. linguini ή ταλιατέλες
  • 1 φλιτζάνι σος πέστο
  • Ελαιόλαδο
  • Τριμμένη παρμεζάνα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε τις πατάτες και τα φασολάκια σε αλατισμένο νερό που βράζει
  • Ψήσε 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατατούλες. Βγάλε από το νερό με τρυπητή και άφησε το νερό να βράζει
  • Βράσε τα μακαρόνια σου σε αυτό το νερό, ανάλογα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κράτησε ένα φλιτζάνι από το νεράκι στην άκρη
  • Στράγγιξε και γύρισε τα μακαρόνια στην άδεια κατσαρόλα μαζί με τα λαχανικά σου
  • Σε ένα μέτριο μπολ ανάμειξε το πέστο με το 1/2 φλιτζάνι του νερού που κράτησες ακι 3 κ.σ. ελαιόλαδο. Πρόσθεσε περισσότερο νερό αν θέλεις η σος σου να είναι πιο λεπτή
  • Ρίξε την σος στα μακαρόνια σου και ανάμειξε να πάει παντού. Σέρβιρε αμέσως με τριμμένη παρμεζάνα

Tip


Read More

And More