Τις ημέρες της Μεγάλης βδομάδας νηστεύεις! Προτείνουμε λοιπόν μια αγιορείτικη συνταγή με φασόλια γίγαντες που θα σε χορτάσει απολαυστικά…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/2 κιλό φασόλια γίγαντες
- 3 κρεμμύδια
- 200 ml λάδι
- 2 κ.γ. τοματοπελτές
- Aλάτι, πιπέρι
- Kύμινο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλύνε τα φασόλια και τα βάλτα να βράσουν σε κρύο νερό 45′ λεπτά.
- Κατέβασέ τα από τη φωτιά και στράγγισέ τα.
- Ψιλόκοψε τα κρεμμύδια.
- Βάλε σε έναν ταβά (βαθύ πήλινο σκεύος με χερούλι) το λάδι και τα κρεμμύδια και σόταρέ τα σε σιγανή φωτιά.
- Κατόπιν ρίξε ένα λίτρο νερό, κατά προτίμηση ζεστό, τον πελτέ, τον οποίο έχεις αραιώσει από πριν, το αλάτι, τα μπαχαρικά και τα φασόλια μαζί.
- Δυνάμωσε τη φωτιά για είκοσι λεπτά περίπου, στη συνέχεια χαμήλωσέ την για μισή ώρα ώσπου να χυλώσουν τα φασόλια και να φύγουν όλα τους τα ζουμιά.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ