Φασουλοταβάς ή βουρδουνάρικα

1Ω & 45'
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Τις ημέρες της Μεγάλης βδομάδας νηστεύεις! Προτείνουμε λοιπόν μια αγιορείτικη συνταγή με φασόλια γίγαντες που θα σε χορτάσει απολαυστικά…

Συστατικά

  • 1/2 κιλό φασόλια γίγαντες
  • 3 κρεμμύδια
  • 200 ml λάδι
  • 2 κ.γ. τοματοπελτές
  • Aλάτι, πιπέρι
  • Kύμινο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλύνε τα φασόλια και τα βάλτα να βράσουν σε κρύο νερό 45′ λεπτά.
  • Κατέβασέ τα από τη φωτιά και στράγγισέ τα.
  • Ψιλόκοψε τα κρεμμύδια.
  • Βάλε σε έναν ταβά (βαθύ πήλινο σκεύος με χερούλι) το λάδι και τα κρεμμύδια και σόταρέ τα σε σιγανή φωτιά.
  • Κατόπιν ρίξε ένα λίτρο νερό, κατά προτίμηση ζεστό, τον πελτέ, τον οποίο έχεις αραιώσει από πριν, το αλάτι, τα μπαχαρικά και τα φασόλια μαζί.
  • Δυνάμωσε τη φωτιά για είκοσι λεπτά περίπου, στη συνέχεια χαμήλωσέ την για μισή ώρα ώσπου να χυλώσουν τα φασόλια και να φύγουν όλα τους τα ζουμιά.

Tip


Read More

And More