Κουλουράκια δίχρωμα

1Ω & 20'
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Παίξε με την χρωματική αντίθεση της βανίλιας και της σοκολάτας και πλάσε τα πιο εμφανίσιμα και νόστιμα κουλουράκια του Πάσχα.
Advertisement

Συστατικά

  • 3 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 200 γραμ. Flora soft με βούτυρο
  • 1 αυγό
  • 1 βανίλια
  • 50 γραμ. Κακάο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο σους 180οC βαθμούς και στρώνουμε μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  • Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το Flora (σε θερμοκρασία δωματίου) και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για λίγο να λιώσει καλά η ζάχαρη και να αφρατέψει το μίγμα.
  • Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και βάζουμε το γάντζο στο μίξερ. Προσθέτουμε λίγο – λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια μαλακή αλλά εύπλαστη ζύμη. (Κρατάμε λίγο αλεύρι στην άκρη).
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο μέρη. Στο ένα μέρος ρίχνουμε το κακάο και στο άλλο το αλεύρι που κρατήσαμε. Ζυμωνουμε καλά και πλάθουμε τις ζύμες σε λωρίδες ή κορδόνια.
  • Πλάθουμε πλεξούδες ή ότι άλλο σχήμα θέλουμε μπερδεύοντας τα δυο χρώματα ζύμης μεταξύ τους.
  • Τοποθετούμε τα κουλουράκια μας στη λαμαρίνα και τα ψήνουμε στους 180οC βαθμούς για 15′ λεπτά περίπου.

Tip

Αν θέλουμε τα κουλουράκια μας πιο τραγανά τα πλάθουμε πιο λεπτά και τα αφήνουμε να ψηθούν περισσότερη ώρα.

Read More

And More