Κουλουράκια με αμύγδαλα και εσπεριδοειδή

1Ω & 20'
Χρόνος εκτέλεσης
1
Mερίδες

 Η μέρα επιβάλει κουλουράκια της Λαμπρής! Βάζουμε ποδιά, ετοιμάζουμε την κουζίνα και ξεκινάμε το πλάσιμο. Μια διαφορετική συνταγή με άρωμα εσπεριδοειδών και αμύγδαλο.
Advertisement

Συστατικά

  • 700 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300 γρ. αμύγαλόψιχα (σε σκόνη)
  • 3 κ.γ. baking powder
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 200 γρ. Flora με βούτυρο στο αλουμινόχαρτο
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού ΑΛΤΙΣ απαλό
  • 4 αυγά
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού γάλα
  • Άρωμα πικραμύγδαλου
  • Ξύσμα 1 λεμονιού
  • Ξύσμα και χυμό 1 πορτοκαλιού
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού φιλέ αμυγδάλου
  • 1-2 κρόκοι αυγών χτυπημένοι με λίγο γάλα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο σους 180 βαθμούς και στρώνουμε μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  • Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το Flora (σε θερμοκρασία δωματίου), το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για λίγο όλα μαζί, μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και να αφρατέψει το μίγμα.
  • Προσθέτουμε ένα – ένα τα αυγά, το άρωμα πικραμύγδαλου και τα ξύσματα. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και την ρίχνουμε στο μίγμα. Χτυπάμε για λίγο μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και στη συνέχεια βάζουμε το γάντζο στο μίξερ και ρίχνουμε λίγο – λίγο το αλεύρι και το γάλα.
  • Ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη μαλακή αλλά εύπλαστη. (Εάν χρειαστεί, μπορεί να προσθέσουμε λίγο ακόμη αλεύρι).
  • Παίρνουμε μικρές ποσότητες από τη ζύμη και πλάθουμε κουλουράκια στο σχήμα που μας αρέσει.
  • Βάζουμε τα κουλουράκια στη λαμαρίνα και τα αλείφουμε με τον κρόκο. Από πάνω γαρνίρουμε με το φιλέ αμυγδάλου.
  • Ψήνουμε τα κουλουράκια για 15 – 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Tip

Διατηρούμε τα κουλουράκια μας σε μεταλλικό κουτί μπισκότων καλά κλεισμένο σε μέρος δροσερό.

Read More

And More