Μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Δεν είναι ωραίο να βρίσκεις τρόπο να μην πηγαίνει τίποτα χαμένο από το τραπέζι της Κυριακής του Πάσχα; Δες εδώ πως η τοματοσαλάτα θα γίνει μια υπέροχη μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα. Όσο πιο πλούσια ήταν η σαλάτα, τόσο πιο νόστιμη σάλτσα θα σου δώσει.
190 θερμίδες/Μερίδα

Συστατικά

  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • 2 με 3 φλιτζάνια τοματοσαλάτα
  • 1 φρέσκια ντομάτα τριμμένη
  • 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε λίγο από το λάδι της σαλάτας σε μια κατσαρόλα να κάψει. Σόταρε το κρεμμύδι να γυαλίσει
  • Πέρασε την τοματοσαλάτα από έναν επεξεργαστή τροφίμων να πολτοποιηθεί και να γίνει μια σάλτα. Πρόσθεσε στην κατσαρόλα με το κρεμμύδι και συμπλήρωσε τη ντομάτα και τον πελτέ
  • Αλατοπιπέρωσε αν χρειάζεται (ίσως η ντοματοσαλάτα έχει πολύ αλάτι), σκέπασε και άφησε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 20-25 λεπτά
  • Στο μεταξύ ετοίμασε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στράγγιξε και κράτησε στην άκρη
  • Σέρβιρε τα ζυμαρικά σου με τη σάλτσα ντομάτας ζεστή

Tip


Read More

And More