Μανιτάρια γεμιστά με κρέας

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Σου έμεινε αρνάκι απο το Πάσχα; Να ένα έξυπνο food makeover. Γεμιστό μανιτάρι πορτομπέλο με σπανάκι και λευκή κρέμα με cheddar. Και κάπως έτσι κάνεις το αρνάκι σου ένα πιο υγιεινό και ελαφρύ γεύμα.
Θερμίδες 160/Ένα

Συστατικά

  • 1 ματσάκι φρέσκο σπανάκι
  • Αλάτι/Πιπέρι
  • 30 γρ. μαργαρίνη
  • 6 μανιτάρια πορτομπέλο
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/4 του φλιτζανιού γάλα 2%
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένο cheddar light (περίπου 80 γρ)
  • 2 φλιτζάνια καθαρό κρέας αρνί ψητό χωρίς τα κόκκαλα και το λίπος(περίπου 300γρ)
  • 2 κ.σ κόρα από φρέσκο ψωμί

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180°C
  • Καθάρισε το σπανάκι από τα χοντρά κοτσάνια και τα ξερά φύλλα και πλύνε το καλά. Βάλε το σπανάκι σε μεγάλο κατσαρολάκι μόνο με το νερό που κρατά στα φύλλα του από το πλύσιμο
  • Σκέπασε και άφησε 5 λεπτά να βράσει ελαφρά. Στράγγιξε  το σπανάκι πιέζοντας με το πίσω μέρος από ένα κουτάλι και ψιλόκοψέ το. Αλατοπιπέρωσε
  • Λιώσε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, πρόσθεσε το αλεύρι και ανακάτεψε απαλά σε μέτρια φωτιά για 1 με 2 λεπτά.
  • Σε άλλο τηγανάκι ζέστανε το γάλα και πρόσθεσε τον πολτό του αλευριού με το βούτυρο και ανακάτευε συνεχώς να λιώσει. Πρόσθεσε και την μισή ποσότητα τυριού μαζί με λίγο ακόμη αλάτι και πιπέρι
  • Πλύνε τα μανιτάρια, καθάρισέ τα και γύρισέ τα ανάποδα. Βάλε το σπανάκι μέσα, κάλυψε με τα κομμάτια του αρνιού και τη λευκή κρέμα με το τυρί
  • Ρίξε από πάνω το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και βάλε στο φούρνο για 20 λεπτά

Tip


Read More

And More