Παραδοσιακή μαγειρίτσα

1h 30'
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Λαχταριστή σούπα από συκώτι αρνιού για το βράδυ της Ανάστασης

Συστατικά

  • 1 αρνίσια συκωταριά (1 kg)
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. λευκό κρασί
  • 2 κ. σούπας βούτυρο
  • 1/2 lt ζεστό νερό
  • 2 αυγά
  • χυμός από ένα λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μία κατσαρόλα με άφθονο νερό που βράζει βάλε ολόκληρη τη συκωταριά και “ζεμάτισέ” τη για δύο λεπτά, μέχρι να σκουρύνει και να γίνει συμπαγής.
  • Άφησέ τη να κρυώσει και όταν έρθει σε θερμοκρασία που μπορείς να τη μεταχειριστείς, με ένα ψαλίδι ή μαχαίρι κοψ’ τη σε κομμάτια με πάχος 1,5 cm.
  • Στην κατσαρόλα ζέστανε το λάδι και το βούτυρο σε μεσαία θερμοκρασία, ρίξε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα μαζί με ένα εκατοστό από το πράσινο στέλεχος και τσιγάρισέ τα.
  • Πρόσθεσε και τη συκωταριά σε κομμάτια και τσιγάρισέ τη και αυτή για τρία λεπτά.
  • “Σβήσε” τα υλικά με το κρασί και μόλις εξατμιστεί πρόσθεσε αλάτι, πιπέρι και το ζεστό νερό.
  • Άφησε το φαγητό να βράσει για περίπου 40 λεπτά και φρόντισε να προσθέσεις νερό αν χρειαστεί κατά το βρασμό.
  • Αφαίρεσε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακάτεψε μέσα και τον ψιλοκομμένο άνηθο.
  • Χτύπα σε ένα πιάτο τα ασπράδια του αυγού, μέχρι να φουσκώσουν και σε ένα μπολ τους κρόκους με το χυμό λεμονιού.
  • Όταν τα ασπράδια αφρατέψουν πρόσθεσε με απαλές κινήσεις το μείγμα με τους κρόκους και σιγά- σιγά με μεγάλη προσοχή το ζεστό ζουμί από την κατσαρόλα, χωρίς να “κόψουν” τα αυγά.
  • Μόλις το μείγμα ζεσταθεί από τα υγρά της σούπας, ριξ’ το στην κατσαρόλα και ανακάτεψε ελαφρώς.

Read More

And More