Παραδοσιακή πασχαλινή μαγειρίτσα

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Επιστροφή από την εκκλησία και κατ’ ευθείαν ένα λαμπερό τραπέζι να σε περιμένει. Η ζεστή μαγειρίτσα είναι εκεί για να σου θυμίσει τα παιδικά χρόνια. Να σε ζεστάνει, να σε χορτάσει… απλά απολαυστική!

Συστατικά

  • 1 συκωταριά
  • 2-3 έντερα
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 2 μαρούλια ψιλοκομμένα
  • 10 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι ρύζι
  • 3 αυγά
  • 2 μεγάλα λεμόνια
  • 1 ματσάκι Άνηθος

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλύνε πολύ καλά τη συκωταριά και τα έντερα και βάλτα σε μια λεκάνη
  • Σε μεγάλη κατσαρόλα βάλε νερό να βράσει καλά και ρίξε για λίγα λεπτά τα έντερα και τη συκωταριά να τη ζεματίσεις
  • Στη συνέχεια κόψε σε μικρά κομματάκια και βάλε στην κατσαρόλα (σε καθαρό νερό) να βράσουν)
  • Άφησε τα βρασμένα κομματάκια στην άκρη και πρόσθεσε λάδι στην κατσαρόλα σου να κάψει
  • Σώταρε τα κρεμμυδάκια, ξερά και φρέσκα και συνέχισε μτα κομμάτια της συκωταριάς, τα μαρούλια και τον άνηθο
  • Αλατοπιπέρωσε και σκέπασε τη κατσαρόλα, αφού προσθέσεις 4 ποτήρια νερό. Άφησε να βράσει σε χαμηλή φωτιά
  • Λίγο πριν βράσουν καλά όλα σου τα υλικά πρόσθεσε το ρύζι και ανκάτεψε
  • Θα δεις το μείγμα σου να δένει και να γίνειται πιο ομοίομορφο. Δοκίμασε και το ρύζι να μην κρατάει και σβήσε τη φωτιά
  • Χτύπησε τα αυγά με το λεμόνι για να αυγοκόψεις την μαγειρίτσα σου
  • Πάρε λίγο, λίγο από το ζωμό της σούπας και πρόσθεσέ τον πολύ σιγά στο αυγολέμονο ανακτεύοντας ζωηρά. Κάνε το ίδιο 2-3 φορές
  • Γύρισε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και ανακάτεψε καλά

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164