Scotch Eggs

40 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Μια υπέροχη ιδέα για να εκμεταλλευτείς τα κόκκινα αυγά… Τύλιξέ τα σε κιμά, πάναρέ τα σε φρυγανιά και σέρβιρε ένα υπέροχο μεζεδάκι!

Συστατικά

  • 4 βραστά αυγά
  • 275 γρ. κιμά
  • 1 κ.γ. φύλλα θυμαριού
  • 1 κ.γ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 125 γρ. αλεύρι
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 125 γρ. τριμμένη φριγανιά
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανάμειξε τον κιμά με το θυμάρι, το μαϊντανό και το κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο σε ένα μπολ, αλατοπιπέρωσε και ζύμωσε. Μοίρασε τον κιμά σε 4 μέρη
  • Αλεύρωσε τα αυγά, αφού τα καθαρίσεις, και τύλιξε με τον κιμά
  • Βύθισε κάθε αυγουλάκι τυλιγμένο στον κιμά μέσα στο χτυπημένο αυγό και στη συνέχεια στην φρυγανιά να παναριστεί
  • Ζέστανε το ηλιέλαιο να κάψει καλά και βάλε προσέκτικά ένα, ένα τα αυγά να πάρουν χρώμα για 8-10 λεπτά
  • Βγάλε με τρυπητή κουτάλα και άφησε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξει. Σέρβιρε αφού έχουν κρυώσει καλά

Tip


Read More

And More