Συνταγή για παραδοσιακά Πασχαλινά κουλούρια

20 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
30 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Έχεις συνδέσει το Πάσχα με τα αγαπημένα κουλουράκια της μητέρας και της γιαγιάς σου. Όλο το σπίτι μοσχομύριζε. Και τώρα είναι η σειρά σου να ακολουθήσεις την παράδοση φτιάχνοντας μόνη σου τα ωραιότερα κουλουράκια εύκολα και γρήγορα. 

Συστατικά

  • 500γρ. βούτυρο
  • 5ο0γρ. ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • 1κ.γ. σόδα
  • 1 φλ. γάλα εβαπορέ
  • 1/2 φλ. χυμό πορτοκάλι
  • Ξύσμα από 3 πορτοκάλια
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 3 βανίλιες
  • 1 κ.γ. αμμωνία
  • 2 κ.γ. μαχλέπι
  • ½ κ. γ. μαστίχα
  • 1800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κρόκο και 2 κ.σ. νερό για το άλειμμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνεις το βούτυρο και τη ζάχαρη στο μίξερ και χτυπάς μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Χτυπάς τα αυγά σε ένα πιάτο.
  • Προσθέτεις τα αυγά στο μίξερ και χτυπάς καλά.
  • Ρίχνεις σε ένα ποτήρι το χυμό πορτοκάλι με τη σόδα και ανακατεύεις με ένα κουτάλι μέχρι να διαλυθεί η σόδα.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύεις το γάλα με την αμμωνία.
  • Τα προσθέτεις όλα στο μίξερ και συνεχίζεις να χτυπάς.
  • Ρίχνεις σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύεις με μια σπάτουλα.
  • Αλευρώνεις τον πάγκο και αδειάζεις το μείγμα πάνω σε λαδόκολλα.
  • Το ζυμώνεις με τα δάχτυλα και το χωρίζεις σε μικρές μπάλες.
  • Στη συνέχεια το πλάθεις με τα χέρια σου σχηματίζοντας μπαστουνάκια και αμέσως μετά πλεξούδες.
  • Βάζεις τη λαδόκολλα στο ταψί και τοποθετείς τα κουλούρια αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους.
  •  Ανακατεύεις τον κρόκο του αυγού με το νερό και αλείφεις κάθε κουλουράκι με ένα πινέλο.
  • Τα ψήνεις στους 175 βαθμούς για 30 περίπου λεπτά.

Read More

And More