Πασχαλινό τραπέζι-Συνταγές: Το πιο εορταστικό μενού για το πιο νόστιμο Πάσχα!

Το Πάσχα γιορτάζεται με κάθε μεγαλοπρέπεια και όταν λέμε μεγαλοπρέπεια συνήθως εννοούμε ένα πασχαλινό τραπέζι που είναι φουλ γεμάτο φαγητό και κρασί, μιας και η νηστεία επίσημα τελειώνει και το κρέας έχει την τιμητική του. Και όχι οποιοδήποτε κρέας αλλά ειδικά το αρνί. Το μενού περιλαμβάνει φυσικά αυγά, σαλάτες, πατάτες, ορεκτικά, γλυκό που συνήθως είναι τσουρέκι και κουλούρια ή κάποιο άλλο γλυκό με όλα του τα σωστά και φυσικά πάντα περισσεύει μια τεράστια ποσότητα φαγητού που δεν ξέρεις τι να κάνεις. Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα!
Ας επικεντρωθούμε στο πασχαλινό τραπέζι για το οποίο χρειάζεσαι επειγόντως έμπνευση και συνταγές που θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπη μια τέτοια μέρα. Για φέτος επικεντρωθήκαμε λίγο παραπάνω στην παράδοση. Δηλαδή σου έχουμε ένα μενού με πιάτα παραδοσιακά, ελληνικά και κυπριακά, για να τιμήσεις το Πάσχα και τους καλεσμένους σου.
Ξεκινάμε με μια δροσιστική σαλάτα που θα εξισορροπήσει την γεύση του κρέατος, ορεκτικό, πατάτες, μαγειρίτσα, δύο εκδοχές για αρνί και για το τέλος κρατήσαμε τα γλυκά!

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΣΑΛΑΤΑ

Με σπανάκι, ραπανάκι, φέτα και σος γιαουρτιού

ΟΡΕΚΤΙΚΑ

Κυπριακές φλαούνες

Γεμιστές πατάτες

Πατάτες με θυμάρι και δεντρολίβανο

ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ

Με κοτόπουλο

Παραδοσιακή

ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ

Ψητό αρνί με δεντρολίβανο και σκόρδο

Αρνί με κρούστα μουστάρδας

ΓΛΥΚΑ

Τσουρέκι

Ανάποδο κέικ με ανανά

Τούρτα λεμόνι

Read More

And More