Πατατένια με χοιρινό και γκούντα

20' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Βραστή πατάτα, πικάντικο χοιρινό, μπόλικο κίτρινο τυρί και μιας σος από κρεμμυδόσουπα θα κάνουν το ορεκτικό για το brunch ακαταμάχητο! Το μυστικό είναι στα μυρωδάτα υλικά και φυσικά στο σερβίρισμα. Σερβίρεται αυστηρά ζεστό! 

Συστατικά

  • 4 φλιτζάνια βρασμένη πατάτα κομμένη σε κυβάκια
  • 250 γρ. καπνιστό χοιρινό ή άλλο ζαμπόν (ή και γαλοπούλα) κομμένη σε κομματάκια
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο γκούντα
  • 3/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένη πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο
  • 6 αυγά
  • 350 ml μανιταρόσουπα (έτοιμη από φακελάκι)
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα ελαφρύ
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 8 στρογγυλά ψωμάκια κομμένα στη μέση και ψημένα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα βάλε τις πατάτες, το χοιρινό, το τυρί, την πιπεριά και το κρεμμύδι και ανακάτεψε.
  • Σε ένα μπολ χτύπα τα αυγά και πρόσθεσε τη σούπα, το γάλα και το πιπέρι. Περίχυσε με το μίγμα τις πατάτες.
  • Βάλε την κατσαρόλα σκεπασμένη σε πολύ χαμηλή φωτιά και άσε να βράζει σιγά σιγά όσο χρειαστεί μέχρι να πήξει το μίγμα, ανακατεύοντας απαλά για να μην κολλήσει
  • Σέρβιρε βάζοντας πατάτα πάνω στα μισά ψωμάκια που έχεις ψήσει.

Tip


Read More

And More