Πατάτες αντιναχτές

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Είναι μια από τις απλές, αλλά πολύ γευστικές συνταγές της κυπριακής κουζίνας. Μπόλικο μεστό κόκκινο κρασί, πικάντικο κόλιαντρο και τρυφερές baby πατάτες σε ένα ορεκτικό που θα λατρέψεις από την πρώτη μπουκιά.

Συστατικά

  • 1 κιλό μικρές πατατούλες (στο μέγεθος αυγού) με τη φλούδα
  • Περίπου μισό μπουκάλι κόκκινο κρασί
  • Κόλιανδρο, ξερό και κοπανισμένο
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλύνε πάρα πολύ καλά τις πατάτες διότι θα μείνουν με το φλούδι
  • Με ένα βαρύ αντικείμενο (πέτρα, σφυρί κουζίνας κλπ) τσάκισε τις πατάτες ώστε να ανοίξουν χωρίς όμως να κοπούν
  • Τηγάνισε τις πατάτες σε μπόλικο ηλιέλαιο, μέχρι να ζαρώσει εξωτερικά η φλούδα και να ψηθούν από μέσα
  • Βγάλε τις πατάτες και βάλτες σε μια ψηλή κατσαρόλα, με περίπου 2 κουταλιές κόλιαντρο και αλατοπίπερο και άφησέ τες να ψηθούν λίγο ακόμα
  • Σβήστες με μπόλικο κρασί. Σκέπασε την κατσαρόλα και “τίναξε” την κατσαρόλα αρκετές φορές για να πάει παντού ο κόλιανδρος και το κρασί και να μαλακώσουν
  • Μπορείς να αλατοπιπερώσεις πριν σερβίρεις, αν και πολλοί λατρεύουν σκέτη τη γεύση της πατάτας με το κρασί και το κόλιαντρο

Tip


Read More

And More