Πατάτες boulangere

45 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

O Gordon Ramsay είναι ο “αυθεντικός” εφιάλτης στην κουζίνα. Μας συστείνει μια παραδοσιακή συνταγή με ολόγλυκες ροδέλες πατάτας και κρεμμυδιού πολλά μυρωδικά και υπέροχη γεύση.  

Συστατικά

  • 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου (4 1/4 φλίτζάνια)
  • 1 πρέζα ξερό θυμάρι
  • 2 πρέζες δενδρολίβανο
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 4 μεγάλες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στου 280oC
  • Βάλε το ζωμό σε μια κατσαρόλα να βράσει και πρόσθεσε τα μυρωδικά σου, το θυμάτι, το δενδρολίβανο και το λιωμένο σκόρδο.
  • Άφησε το μείγμα να βράσει για λίγα λεπτά και σούρωσε το ζωμό για να απομακρύνεις τα μυρωδικά
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάλε ελαιόλαδο και σόταρε το κρεμμύδι με το σκόρδο να παρουν ελαφρύ χρώμα
  • Λάδωσε ένα πυρέξ και στρώσε εναλλάξ το κρεμμύδι με τις πατάτες μέχρι να τελειώσεις όλα τα υλικά
  • Πασπάλισε κάθε στρώση με λίγο αλάτι και πιπέρι
  • Πρόσθεσε το ζωμό κοτόπουλου, πίεσε τις πατάτες σου να το απορροφήσουν και ράντισε με φρέσκο ελαιόλαδο
  • Ψήσε για 20-25 λεπτά στο φούρνο να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα οι πατάτες!

Tip


Read More

And More