Πατάτες φούρνου, γεμιστές με λιωμένο τυρί και μπέικον

50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Μία άκρως γευστική πρόταση για όλη την οικογένεια (πεινάσαμε ήδη)!

Συστατικά

  • 4 πατάτες μεγάλες βρασμένες
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 200 γρ. τυρί μορφής κρέμα ή τριμμένο τυρί της επιλογής σου
  • 150 γρ. μπέικον κομμένο σε κομμάτια
  • 50 γρ. κρέμα γάλακτος
  • Ψιλοκομμένος μαϊντανός και μαρούλι
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
  • Σε μία κατσαρόλα, βράζεις τις πατάτες για περίπου 15 λεπτά.
  • Παράλληλα, σε ένα τηγάνι, σε δεύτερο μάτι, σοτάρεις το κρεμμυδάκι και το μπέικον για περίπου 1 – 2 λεπτά.
  • Με ένα μαχαίρι, κόβεις την πατάτα (την ανοίγεις ουσιαστικά) και αδειάζεις το εσωτερικό της, αφήνοντας ελάχιστη πατάτα στον πάτο.
  • Σε ένα μικρό μπολ, τοποθετείς το εσωτερικό της πατάτας και προσθέτεις το τυρί σε μορφή κρέμας ή το τριμμένο τυρί που αγαπάς. Ανακατεύεις προσθέτοντας σταδιακά την κρέμα γάλακτος, ψιλοκομμένο μαϊντανό, μαρούλι και φυσικά το τσιγαρισμένο μπέικον.
  • Ρίχνεις το αλάτι και το πιπέρι και γεμίζεις τις πατάτες με το μείγμα.
  • Ψήνεις στον προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά, μέχρι η γέμιση να αρχίσει να χύνεται.
  • Ο ουρανίσκος σου απολαμβάνει!

Read More

And More