Πατάτες με λαχανικά και λουκάνικο

60 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Μια εύκολη και γευστική συνταγή που μπορείς να απολαύσεις για μεσημεριανό γεύμα.

Θερμίδες: 296/ μερίδα

Συστατικά

  • 500γρ. πατάτες baby, κομμένες στη μέση
  • 2κ. γλυκού λάδι
  • 1/2κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1κ. γλυκού αλάτι
  • Μια πρέζα πιπέρι
  • 400γρ. λουκάνικο, κομμένο σε φέτες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδου, σπασμένες με το μαχαίρι
  • 1/2 πορτοκαλί πιπεριά, κομμένη σε κύβους
  • 1/2 κίτρινη πιπέρι, κομμένη σε κύβους
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
  • 2κ. σούπας φρέσκο δενδρολίβανο
  • 2φλ. κολοκυθάκια, 1/2κομμένα σε κύβους

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε το λάδι και τις πατάτες σε μια μεγάλη, βαθιά αντικολλητική κατσαρόλα, πασπάλισε με σκόνη σκόρδου, αλάτι και πιπέρι και γύρισε το μάτι σε υψηλή θερμοκρασία.
  • Όταν οι πατάτες ξεκινήσουν να τσιγαρίζονται, μείωσε τη θερμοκρασία, βάλε ένα καπάκι από πάνω και άφησε τις πατάτες να μαγειρευτούν για 20-25 λεπτά, ανακινώντας την κατσαρόλα περιστασιακά.
  • Βγάλε την κατσαρόλα από το μάτι, άφησε τις πατάτες για 5 λεπτά χωρίς να αφαιρέσεις το καπάκι, και στη συνέχεια τοποθέτησε τις πατάτες σε ένα πιάτο.
  • Στην ίδια κατσαρόλα πρόσθεσε το λουκάνικο και σόταρέ το για περίπου 10 λεπτά.
  • Πρόσθεσε μέσα τις πιπεριές, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι και ανακάτεψε καλά.
  • Μαγείρεψε μέχρι οι πιπεριές να γίνουν ελαφρώς καφέ.
  • Πρόσθεσε τα κολοκυθάκια και μαγείρεψε για πέντε λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας περιστασιακά.
  • Ρίξε μέσα και τις πατάτες, ανακάτεψε καλά και μαγείρεψε για πέντε λεπτά ακόμα.

Read More

And More