Πατατοσαλάτα με chutney πιπεριάς και σαντιγί La Vache Qui Rit® Light

1 Ώρα και 30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Η τεχνική της συναρμολόγησης του φαγητού είναι ιδιαίτερα αγαπητή στους Γάλλους. Μην ξεχνάς το fondue και το raquelette που έχουν την τιμητική τους σε Γαλλία και Ελβετία. Ετοίμασε λοιπόν βραστές πατάτες και σέρβιρε με ιδιαίτερη μαρμελάδα πιπεριάς και απολαυστική σαντιγί La Vache Qui Rit® Light.

Θερμίδες 380/Μερίδα

Συστατικά

  • 4 μέτριες πατάτες
  • 1 μέτριο κρεμμυδάκι
  • 5-6 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι πιπέρι
  • Για τη σαντιγί La Vache Qui Rit® Light: 6 La Vache Qui Rit® Light
  • 150ml κρέμα γάλακτος light
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Για το chutney πιπεριάς: 50 γρ καυτερές πιπερίτσες
  • 200 γρ γλυκές κόκκινες πιπεριές
  • 1/2κ.γ. αλάτι
  • 1/4 του ποτηριού ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 250 γρ. ζάχαρη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθάρισε τις πατάτες κόψε σε κομμάτια και βάλε σε νερό που βράζει να μαλακώσουν
  • Κόψε το κρεμμύδι και τον μαϊντανό και μοίρασε μαζί με τις πατάτες σε τέσσερα μπολάκια
  • Για τη σαντιγί La Vache Qui Rit® Light: Χτύπησε με το σύρμα την κρέμα γάλακτος να γίνει σφιχτή κρέμα
  • Λιώσε με ένα πιρούνι τα τυράκια και ενσωμάτωσε απαλά με την κρέμα ώστε να μην χάσει τον όγκο της. Αλατοπιπέρωσε
  • Για το chutney πιπεριάς: Πλύνε, στέγνωσε και κόψε τις πιπεριές (καυτερές και γλυκιές), αφαιρώντας τα σποράκια. Κόψε σε κομματάκια και ρίξε σε μεγάλη κατσαρόλα
  • Πρόσθεσε τη ζάχαρη, το αλάτι, το ξύδι και βάλε τη φωτιά στο χαμηλό να βράσουν και να μαλακώσουν αρκετά με την κατσαρόλα σκεπασμένη (με τρόπου που να φεύγουν οι υδρατμοί. Άφησε σε χαμηλή φωτιά για μία ώρα
  • Κατέβασε από τη φωτιά και λιώσε όλα τα υλικά να γίνουν μια ομοιόμορφη μαρμελάδα. Γύρισε και πάλι στη φωτιά για 20 λεπτά ακόμη ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
  • Αφού δέσει, πράγμα που θα εξακριβώσεις αν η μαρμελάδα στέκεται στο έξω μέρος της κουτάλας, μπορείς να σερβίρεις
  • Βάλε σε ένα μπολ τη σαντιγί και σε άλλο τη μαρμελάδα και σέρβιρε μαζί με τις πατάτες

Tip


Read More

And More