Πατατόσουπα Τοσκάνης

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Η Master Chef του τελευταίου κύκλου του show ονομάζεται Christine Ha. Πολυάσχολη, γευσιγνώστης και όπως αποδεικνύεται δεινή μαγείρισσα. Έτσι κι εμείς ξετρυπώσαμε μια συνταγή της για να αποφασίσουμε αν άξιζε το βραβείο ή όχι! 

Συστατικά

  • 6 πατάτες κομμένες σε κυβάκια
  • 400ml ζωμό κοτόπουλο
  • 5 φλιτζάνια νερό
  • 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. ιταλικού τύπου λουκάνικα χοντροκομμένα με το μαχαίρι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες λιωμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2/3 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 1 φλιτζάνι φύλλα κάλε

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το νερό, το ζωμό, το αλάτι και τις πατάτες. Άφησε το μείγμα να πάρει βράση
  • Σε άλλο τηγανάκι φρυγάνισε το μπείκον και κράτησε στην άκρη. Mην ξεπλύνεις το τηγανάκι.
  • Στο ίδιο τηγάνι πρόσθεσε τα λουκάνικα, το κρεμμύδι και το ελαιόλαδο. Άσε να ψηθούν σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας ανά διαστήματα
  • Πρόσθεσε και το μπέικον και γύρισε όλα τα υλικά μέσα στη σούπα.
  • Ανάμειξε το σκόρδο, το πιπέρι καγιέν, την κρέμα γάλακτος και σκέπασε. Άσε να σιγοβράσει για 30 λεπτά
  • Ρίξε στην κατσαρόλα τα φύλλα κάλε 5 λεπτά πριν σερβίρεις

Tip


Read More

And More