Pecan Pie

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
1
Mερίδες

Μια γλυκιά τάρτα από τραγανά πεκάν… ό, τι πρέπει για γιορτινό επιδόρπιο! Η όμορφη Camille κρύβει πάντα κάποιους “μαγειρικούς” άσους στο μανίκι της. Αυτή είναι η αγαπημένη της συνταγή για ένα Thanksgiving δείπνο, όπως της την έμαθε ο παπούς της.

Συστατικά

  • 1 δόση ζύμη για τάρτα
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 3/4 του φλιτζανιού λευκό σιρόπι (Corn Syrup ή Μελάσα)
  • 3 αυγά
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 σακουλάκι καρύδια πεκάν

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 170oC
  • Βάλε τη ζάχαρη και το σιρόπι σε ένα μικρό κατσαρολάκι. Ζέστανε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς
  • Αφού λιώσει η ζάχαρη και το μείγμα πάρει μια βράσει κατέβασε από τη φωτιά
  • Σε άλλο μπολ χτύπησε τα αυγά. Πρόσθεσε προσεκτικά, ανακατεύοντας ζωηρά ώστε να μην ψηθεί το αυγό, στο σιρόπι
  • Πρόσθεσε και τη βανίλια και στη συνέχεια τα καρύδια pecan. Φρόντισε να είναι μπόλικα και να έχουν όλα καλυφθεί καλά με το σιρόπι
  • Γύρισε το μείγμα στην ζύμη της τάρτας και βάλε στο φούρνο. Σκέπασε τις άκρες της ζύμης με αλουμίνιο
  • Αφού περάσουν 30 λεπτά στο φούρνο, αφαίρεσε το αλουμίνιο και ψήσε 10 ακόμη λεπτά.

Tip


Read More

And More