Πέμπτη: Η μαμά μας έχει μια έκπληξη. Τυροψωμάκια! Έτοιμα μέχρι να σηκωθούν τα μικρά από το κρεβάτι…

Σήμερα θέλεις η καλημέρα σου να είναι πιο νόστιμη. Η μέρα των αγαπημένων σου να ξεκινήσει με νοστιμότατα σπιτικά Easy Bake τυροψωμάκια… Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά. Χρόνος ψησίματος 25. Μερίδες 10.

Θέλεις να σηκωθούν από το κρεβάτι και να τα περιμένει ένα τυρένιο νοστιμότατο σπιτικό πρωινό. Μια μαμαδίστικη γεύση που θα τους ομορφύνει τη μέρα και θα γεμίσει τις μπαταρίες τους με σπιτική αγάπη. Θέλεις το πρώτο γεύμα της ημέρας να τα γεμίσει ενθουσιασμό. Και φυσικά να πάρουν και μερικά τυροψωμάκια για να φιλέψουν τους συμμαθητές τους. Κι εσύ τους συναδέλφους…

Ο σύμμαχός σου!
Τα Easy Bake φυσικά. Δημιουργήθηκαν από τους Μύλους Αγίου Γεωργίου και είναι μία πρωτοποριακή σειρά προϊόντων με βάση το αλεύρι που σου δίνουν τη δυνατότητα να φτιάξεις αλμυρά ή γλυκά snacks μόνη σου. Δεν έχεις παρά να προσθέτεις μερικά υλικά που ήδη υπάρχουν στην κουζίνα σου και έχεις φρεσκοψημένες και λαχταριστές σπιτικές λιχουδιές έτοιμες!

Τυροψωμάκια σε τρία βήματα
Υλικά

-500 γρ. μείγμα για τυροψωμάκια Easy Bake
-175 γρ. νερό (3/4 κούπας του τσαγιού)
-115 γρ. λάδι της αρεσκείας σου (1/2 κούπα του τσαγιού)
-200 γρ. τυρί φέτα σκληρή (προτεινόμενο)
-αυγό για επάλειψη

Τι να κάνεις
Βήμα 1: Σε ένα μπολ ανακάτεψε το μείγμα για τυρόψωμο με το νερό και το λάδι. Ζύμωσε μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και αφράτη.

Βήμα 2: Πρόσθεσε το τυρί φέτα στη ζύμη σε μεγάλα κομμάτια, χώρισέ τη σε 10 μπαλάκια και άφησέ τα να ξεκουραστούν για 20 λεπτά το πολύ.
(*Φυσικά και μπορείς να αφήσεις τη φαντασία σου ελεύθερη και να προσθέσεις ό,τι υλικό θέλεις. Τι θα έλεγες για λίγη γαλοπούλα; Ή μήπως τυρί gouda; Μερικά μυρωδικά ίσως;)

Βήμα 3: Άλειψε με αυγό όλα τα κομμάτια της ζύμης και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 25 λεπτά.

Το σπίτι μυρίζει μανούλα. Η γεύση είναι ό,τι ωραιότερο για να ξεκινήσει η μέρα. Σπιτικό πολύσπορο ψωμί από χθες βράδυ και τυροψωμάκια. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι είσαι η καλύτερη μαμά του κόσμου!
Η μέρα σου γεμίζει χαμόγελα και αυτά είναι τα παράσημά σου!

Read More

And More