Πεντανόστιμες φακές

1 ώρα και 30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Ταιριάζουν γάντι με τον καιρό (γιατί έξω έχει πάλι κρύο)!

Συστατικά

  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα
  • 2 ματσάκια σέλινο, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
  • 1 κουτ. του γλυκού ρίγανη
  • 1 κουτ. του γλυκού βασιλικό
  • 4 ντομάτες μέτριες ψιλοκομμένες (εμπορίου ή φρέσκιες)
  • ​4 κουταλιές της σούπας, κοφτές πελτέ ντομάτας
  • 2 φλιτζάνια φακή
  • 8 φλιτζάνια νερό
  • 1/2 φλιτζάνι σπανάκι
  • 2 κουτ. της σούπας ξύδι απαλό
  • αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μία κατσαρόλα, προθερμαίνεις, αρχικά, το ελαιόλαδο. Προσθέτεις το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλινο. Μόλις λιώσει το κρεμμύδι, προσθέτεις τη ρίγανη και το βασιλικό. Ανακατεύεις για δύο λεπτά.
  • Στην ίδια κατσαρόλα, προσθέτεις το νερό, τις φακές, τις ντομάτες και τον πελτέ. Σκεπάζεις με το καπάκι, χαμηλώνεις τη φωτιά και αφήνεις να βράσουν για τουλάχιστον μία ώρα.
  • Μετά από το διάστημα αυτό, προσθέτεις για λίγο το σπανάκι. Ρίχνεις το ξύδι και έτοιμο!
  • Αλατοπιπερώνεις και απολαμβάνεις ζεστή

Read More

And More