Πεντανόστιμη γαριδομακαρονάδα

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Γευστική και με σαμπάνια, για μεγαλύτερη απόλαυση!

Συστατικά

  • 400 γρ. ζυμαρικά απαλά
  • 1 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι μανιτάρια καθαρισμένα και κομμένα σε πολύ μικρά κομμάτια
  • 450 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες πολύ καλά και κομμένες
  • 1 1/2 φλιτζάνια σαμπάνια
  • 1/4 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 2 μεγάλες τομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • αλάτι και πιπέρι
  • 3 κουτ. της σούπας φρέσκο βασιλικό
  • Άφθονη παρμεζάνα τριμμένη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, ζεσταίνεις νερό στην κατσαρόλα. Μόλις το νερό αρχίσει να κοχλάζει, βράζεις τα μακαρόνια, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Παράλληλα, σε ένα τηγάνι με λάδι, τσιγαρίζεις τα μανιτάρια για περίπου 3 – 4 λεπτά.
  • Στο τηγάνι προσθέτεις τις γαρίδες, το αλάτι και τη σαμπάνια. Δυναμώνεις τη φωτιά στην υψηλότερη θερμοκρασία. Όταν το υγρό αρχίσει να κοχλάζει, περιμένεις ένα λεπτό και αφαιρείς τις γαρίδες από το τηγάνι. Προσθέτεις τις τομάτες στη σαμπάνια. Αφήνεις να βράσουν για περίπου 6 λεπτά.
  • Περιχύνεις τα 3/4 της κρέμας γάλακτος. Ανακατεύεις απαλά και αφήνεις να βράσει για περίπου 2 λεπτά. Σβήνεις το μάτι και στη σάλτσα προσθέτεις τις γαρίδες και τα μανιτάρια. Αλατοπιπερώνεις.
  • Προσθέτεις στο ζεστό μείγμα το 1/4 της κρέμας γάλακτος και το βασιλικό.
  • Περιχύνεις το παραπάνω μείγμα στα μακαρόνια και με μία ξύλινη κουτάλα ανακατεύεις, για να απλωθεί σε όλη τη μακαρονάδα.
  • Σερβίρεις στα πιάτα και τρίβεις άφθονη Παρμεζάνα.

Read More

And More