Πέστο με φυστίκια Αιγίνης

10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Σου αρέσει η πέστο; Τότε αυτή η εκδοχή της θα σε ενθουσιάσει αφού τα υλικά της είναι… ελληνικά! Φυστίκι Αιγίνης και πεκορίνο για μια νόστιμη εκδοχή της κλασικής πέστο! Αγόρασε τα υλικά σου εδώ!

Συστατικά

  • Μισό φλιτζάνι φύλλα μέντας
  • μισό φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1/3 φλιτζ. φυστίκια Αιγίνης καθαρισμένα
  • ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • 1/4 φλιτζ. τριμμένο πεκορίνο Αφιλοχίας
  • αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε όλα τα υλικά σου μαζί με μια πρέζα αλάτι στο μπλέντερ και χτύπα τα μέχρι να πάρεις ένα ομοιόμορφο και παχύρευστο μίγμα.
  • Για να φτιάξεις έναν υπέροχο μεζέ, φρυγάνισε ψωμί και μη χτυπήσεις πολύ την πέστο σου ώστε να δημιουργηθεί ένας ωραίος χυλός που θα απλώσεις πάνω στο ψωμί.
  • Πασπάλισε με λίγο πιπέρι.

Tip

Η πέστο είναι ιδανική σάλτσα για ζυμαρικά και όχι μόνο! Σέρβιρέ την με ψάρι, ψητό κρέας ή και ως δροσερό dressing για τη σαλάτα σου!

Read More

And More