Πετιμέζι! Το ελληνικό παραδοσιακό γλυκαντικό και πώς θα το χρησιμοποιήσεις στην κουζίνα

Είναι το παραδοσιακό γλυκαντικό της ελληνικής κουζίνας…
Και να σου πω κάτι; Μπορεί σχετικά πρόσφατα να “μυηθήκαμε” στις γλυκόξινες γεύσεις από την Ανατολή, όμως η ελληνική παράδοση είχε το υλικό για να τις απολαμβάνουμε πολύ πριν ανοίξουν στην Αθήνα τα delivery με κινέζικο φαγητό. Το πετιμέζι είναι το σιρόπι που προκύτπει από το χυμό του σταφυλιού (δηλαδή το μούστο) και με αυτό στο ντουλάπι σου μπορείς να κάνεις θαύματα. Αντικαθιστάς τη ζάχαρη σε πολλά γλυκά, ετοιμάζεις υπέροχες vineigrette για τις σαλάτες σου ή ακόμη και γλυκόξινες σάλτσες. Στην Κρήτη το πετιμέζι σερβίρεται ακόμη και με παγωμένο νερό, σαν δροσερό αναψυκτικό.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να βρεις τη συνταγή ώστε να φτιάξεις μόνη σου πετιμέζι, αλλά και συνταγές με πετιμέζι!

Read More

And More