Πικάντικη ροδακινόπιτα

1Ω & 20'
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Tραγανή, πικάντικη και πολύ νόστιμη. Προμηθεύσου ώριμα ροδάκινα και απόλαυσε ένα γλυκό από το καλοκαίρι…

Συστατικά

  • 700 γρ. ροδάκινα σε φέτες
  • ½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη λευκή
  • ¼ φλιτζάνι κορν φλάουερ
  • 2 κ.σ. τζίντζερ τριμμένο
  • 1/2 κουταλάκι κανέλα
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • Ζάχαρη για το πασπάλισμα
  • 1 αυγό χτυπημένο για άλειμμα ανακατεμένο με μία κουταλιά νέκταρ ροδάκινο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200oC βαθμούς.
  • Σε ένα μπολ βάλε τα ροδάκινα, τα δύο είδη ζάχαρης, το κορν φλάουερ, το τζίντζερ και την κανέλα και άφησέ το στην άκρη για 15 λεπτά
  • Άλειψε ένα ταψί για τάρτες με λίγο βούτυρο. Στρώσε το ένα φύλλο σφολιάτας και κόψε τις άκρες που περισσεύουν
  • Ρίξε τη γέμιση. Κάλυψε με το άλλο φύλλο σφολιάτας ενώνοντας τις άκρες με το κάτω φύλλο
  • Άλειψε την πίτα με το αβγό. Με ένα πιρούνι “πιρούνιασε” απαλά το πάνω φύλλο σε πολλά σημεία για να ψηθεί σωστά η πίτα
  • Ψήσε για περίπου 45 λεπτά με μία ώρα ή μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να πάρει βράση η γέμιση. Αν δεις να ψήνονται πιο γρήγορα κάλυψε με λίγο αλουμινόχαρτο για να μην καεί η πίτα.
  • Άφησέ την να κρυώσει πριν την κόψεις

Tip


Το TLIFE έχει γενέθλια και αυτός ο Μάιος είναι γεμάτος εκπλήξεις! Γίνε μέρος της γιορτής με ένα κλικ εδώ.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164