Πικάντικη σαλάτα με γλυκοπατάτα

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Η γλυκοπατάτα είναι μια πιο υγιεινή επιλογή από την κανονική πατάτα. Ειδικά όταν τη συνδυάζεις με καυτερά υλικά, τότε μπορεί να μεταμορφωθεί σε μια τροφή που καίει full λίπος.

Θερμίδες: 270/ μερίδα

Συστατικά

  • 4 μεγάλες γλυκοπατάτες, κομμένες σε μικρές μπουκιές
  • 1/2φλ. λάδι
  • Αλατοπίπερο
  • 1/4φλ. ξύδι
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη στα τέσσερα
  • 2κ. γλυκού κύμινο
  • 1κ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1/2φλ. πράσα ψιλοκομμένα
  • 1/2φλ. φύλλα μέντας ψιλοκομμένα
  • 1 καυτερή πιπεριά
  • 1/4φλ. σταφίδες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Σε ένα ταψί βάλε μια λαδόκολλα, πρόσθεσε τις πατάτες, ρίξε 2 κουταλιές της σούπας λάδι και αλατοπίπερο.
  • Ψήσε τις πατάτες για 30 λεπτά περίπου.
  • Σε ένα μίξερ πρόσθεσε το υπόλοιπο λάδι, το ξύδι, την κόκκινη πιπεριά, το κύμινο, το ξύσμα και αλατοπίπερο και χτύπησε όλα τα υλικά.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε τις πατάτες, το dressing που μόλις έφτιαξες, τα πράσα, τη μέντα, την πιπεριά, τις σταφίδες και αλατοπίπερο.

Read More

And More