Πίτα με ψιλοκομμένα λαχανικά και κατίκι Δομοκού

Σκέφτηκες να φτιάξεις μια πίτα, σαν τις καταπληκτικές πίτες της μαμάς σου! Ανοίγεις το ψυγείο και βρίσκεις δυο – τρία λαχανικά, μερικά μυρωδικά, τυρί και φυσικά τη μοναδική σφολιάτα της Pillsbury! Voilà! Δεν χρειάζεσαι τίποτα παραπάνω! Η εγγυημένη νοστιμιά της ζύμης Pillsbury είναι από μόνη της αρκετή για να ανταγωνιστεί η πίτα σου ακόμα και της… μαμάς σου! Φτιάξε λοιπόν μια περιποιημένη πίτα με ψιλοκομμένα λαχανικά, φρέσκα μυρωδικά και κατίκι Δομοκού που θα ενθουσιάσει τους πάντες!

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 30-35 λεπτά



Για 4 άτομα

Υλικά:

  • 2 φύλλα σφολιάτας Pillsbury
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 μεσαία καρότα
  • 1 μελιτζάνα
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κολοκυθάκι
  • 3 τομάτες
  • 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 200 γραμμάρια κατίκι Δομοκού
  • 1 αυγό χτυπημένο με λίγο νερό
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Πλένετε καλά όλα τα λαχανικά και σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρείτε την σάρκα από τις τομάτες και τις κόβετε μαζί με τα υπόλοιπα λαχανικά σε κυβάκια.
  • Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε μέσα το ελαιόλαδο.
  • Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το καρότο και την μελιτζάνα για 2-3 λεπτά μέχρι να ξεκινήσουν να μαλακώσουν.
  • Προσθέτετε την πράσινη πιπεριά, την κόκκινη πιπέρια και το κολοκυθάκι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Αφαιρείτε τα λαχανικά από το τηγάνι, τα τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε τις ψιλοκομμένες τομάτες μαζί με το ψιλοκομμένο μαϊντανό και τον δυόσμο.
  • Σε ένα αντικολλητικό ρηχό ταψί τοποθετείτε το πρώτο φύλλο σφολιάτας Pillsbury και απλώνετε ομοιόμορφα το μείγμα με τα λαχανικά αφήνοντας περιμετρικά του φύλλου ένα πλαίσιο ½ εκ.
  • Με ένα κουταλάκι τοποθετείτε σε όλη την επιφάνεια της γέμισης μικρές κουταλιές από το κατίκι Δομοκού.
  • Με ένα μικρό πινελάκι περνάτε με το χτυπημένο αυγό το κενό που αφήσατε περιμετρικά το φύλλο και τοποθετείτε από πάνω το δεύτερο φύλλο σφολιάτας Pillsbury.
  • Με τα χέρια σας πιάνετε τα δύο φύλλα στο σημείο που ενώνονται και κάνετε μικρά, πολλά, διαγώνια γυρίσματα προς τα πάνω, κλείνοντας την πίτα και δημιουργώντας ταυτόχρονα ένα μικρό σχέδιο.
  • Με ένα πινέλο περνάτε την πίτα με το υπόλοιπο αυγό, χαράζετε με ένα μαχαίρι ελαφρώς την πίτα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο κελσίου, στην χαμηλή θέση για περίπου 30-35 λεπτά.

Στο video που ακολουθεί ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου σε βοηθάει να πραγματοποιήσεις τη συνταγή…

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164