Πίτα με ψητά λαχανικά

1h 30'
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ζουμερή πίτα με ψητά λαχανικά εποχής και σος γιαουρτιού

Συστατικά

  • 1 μελιτζάνα
  • 1 κολοκύθι
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι
  • 2 κ. σούπας λάδι
  • 2 κ. γλυκού σκόνη κάρυ
  • αλάτι, πιπέρι
  • αλεύρι γοχ
  • 1 φύλλο για πίτες
  • 1 1/2 φλ. γιαούρτι
  • 1/2 κ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • χυμός ενός λεμονιού
  • 2 κ. σούπας μαϊντανός
  • 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς και άπλωσε αντικολλητικό χαρτί σε δύο ταψιά.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάλε τη μελιτζάνα, το κολοκύθι, την πιπεριά και το κρεμμύδι κομμένα σε κύβους και ανακάτεψέ τα με το λάδι, το κάρυ, αλάτι και πιπέρι και άπλωσέ τα στο ένα ταψί.
  • Ψήσε τα λαχανικά για μισή ώρα, γυρίζοντάς τους πλευρά στα 15′ και μείωσε τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς.
  • Αλεύρωσε καλά μια επιφάνεια, τοποθέτησε πάνω το φύλλο για πίτες και με τον πλάστη άνοιξέ το με διάμετρο 30 cm.
  • Μετάφερε προσεκτικά το φύλλο στο δεύτερο ταψί και άπλωσε από πάνω ομοιόμορφα τα ψητά λαχανικά.
  • Δίπλωσε τις άκρες του φύλλου προς τα λαχνικά και ψήσε για 30 με 40 λεπτά.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το γιαούρτι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το μαϊντανό και αλατοπίπερο και σέρβιρε με την πίτα.

Read More

And More