Πιτάκια τηγανητά με γέμιση μους κοτόπουλου

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Τηγάνισέ τα και πρόσφερέ τα ζεστά. Ο Δημήτρης Σακρμούτσος σου δίνει μια διαφορετική συνταγή για τραγανά πιτάκια με διαφορετική γέμιση. Η μους κοτόπουλου στο εσωτερικό τους είναι μοναδική

Συστατικά

  • Για το φύλλο: 1 κιλό αλεύρι
  • 1 μικρό κρασοπότηρο λάδι
  • 1 μικρό κρασοπότηρο γάλα ή τσικουδιά
  • ½ αβγό
  • Γέμιση Μους Κοτόπουλο: 1 στήθος κοτόπουλου ψιλοκομμένο
  • Μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Ασπράδι αβγού
  • Θυμάρι
  • Μαϊντανό
  • Δυόσμο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Για το φύλλο: Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί και φτιάχνουμε μια ελαστική ζύμη
  • Ανοίγουμε το φύλλο σε μηχανή για ζυμαρικά ή με τον πλάστη
  • Γέμιση Μους Κοτόπουλο: Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο, προθέτουμε ένα ασπράδι αβγού και ομογενοποιούμε στο μπλέντερ
  • Στη συνέχεια, σοτάρουμε σ’ ένα τηγάνι το κρεμμύδι με τα μανιτάρια και προσθέτουμε το μείγμα του κοτόπουλου και τα μυρωδικά
  • Αφού σοταριστεί καλά, ξαναπερνάμε το μείγμα από το μπλέντερ.
  • Κόβουμε σε ομοιόμορφα τετράγωνα, γεμίζουμε με γέμιση της αρεσκείας μας στο μισό φύλλο και διπλώνουμε
  • Πιέζουμε περιφερειακά το φύλλο με το δάχτυλό μας, γυρνώντας τις άκρες προς τα μέσα
  • Τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά, όταν ροδίσουν καλά, τα αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί

Tip


Read More

And More