Αφράτη πίτα σολομού σε φύλλο κρούστας

1 Ω' & 50' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια πίτα που σίγουρα δεν έχεις δοκιμάσει ξανά. Γενικά η χρήση θαλασσινών ή ψαριών δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στην Ελλάδα, όμως αυτό το πιάτο πρέπει να το φτιάξεις. Είναι εύκολο, νόστιμο και εντυπωσιακό.

Συστατικά

  • 3 πράσα
  • 2 μεγάλα κολοκυθάκια
  • λίγα φυλλαράκια φρέσκο θυμάρι
  • ελαιόλαδο
  • 200 γραμμ μαγειρεμένο σολωμό
  • 100 γραμμ. φέτα
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 250 γραμμ φύλλο κρούστας
  • 15 γραμμ παρμεζάνα τριμμένη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλύνε και κόψε σε μεγάλα κομμάτια τα πράσα και τα κολοκυθάκια. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάλε μπόλικο ελαιόλαδο και ρίξε τα πράσα και τα κολοκυθάκια με το θυμάρι σε χαμηλή φωτιά να μαγειρευτούν για 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρά. Αλατοπιπέρωσε και άφησέ τα στην άκρη να κρυώσουν για 5 με 10 λεπτά.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180°C.
  • Ρίξε μέσα στα πράσα, το σολωμό που έχεις κομματιάσει, τη φέτα σε τρίμμα, το ξύσμα, σπάσε τα αυγά και ανακάτεψε καλά.
  • Λάδωσε ελαφρά ένα ταψί (περίπου 30 εκατοστών). Άπλωσε τα φύλλα το ένα πάνω στο άλλο ακτινωτά αλείφοντας το καθένα με λάδι και άφησέ τα να εξέχουν από το ταψί.
  • Ρίξε τη γέμιση. Δίπλωσε τα φύλλα για να καλύψεις τη γέμιση και σχημάτισε ένα πουγκί.
  • Άλειψε την επιφάνεια της πίτα με λάδι και πασπάλισε με την παρμεζάνα.
  • Ψήσε στην κάτω σχάρα του φούρνου για 45 με 50 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
  • Σέρβιρε με πράσινη σαλάτα.

Tip


Read More

And More