Αλμυρά muffin με ζαμπόν

50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Λαχταριστά muffin με καπνιστό ζαμπόν, cheddar και φρέσκο σχοινόπασο

Συστατικά

  • 1 1/2 φλ. αλεύρι γοχ
  • 1/2 φλ. καλαμποκάλευρο
  • 2 κ. γλυκού baking powder
  • 1 κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1/2 κ. γλυκού baking soda
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 1 1/4 φλ. αριάνι
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 7 κ. σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 1 φλ. τριμμένο cheddar
  • 230 gr καπνιστό ζαμπόν σε κύβους
  • 3 κ. σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λάδωσε καλά μια φόρμα για 12 muffin και μοίρασε χάρτινες θήκες για muffin.
  • Ανακάτεψε σε ένα μεγάλο μπολ τα δύο αλεύρια με το baking powder, τη baking soda, τη σκόνη σκόρδου και το αλάτι.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε το αριάνι με τα αυγά και πέντε κουταλιές λιωμένο βούτυρο.
  • Ρίξε το υγρό μείγμα στο μπολ με τα αλεύρια και ανακάτεψε καλά με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Πρόσθεσε το τριμμένο cheddar, το ζαμπόν εκτός από μισό φλιτζάνι και δύο κουταλιές σχοινόπρασο.
  • Μοίρασε τη ζύμη στις θήκες για muffin, ώστε να γεμίσουν περίπου τα 3/4 της καθεμίας και από πάνω πασπάλισέ τα με το υπόλοιπο ζαμπόν, το σχοινόπρασο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Πάνω από το κάθε muffin ράντισε μισό κουταλάκι λιωμένο βούτυρο και ψήσε για 20 με 25 λεπτά.
  • Άφησέ τα να κρυώσουν για πέντε λεπτά και έπειτα μετάφερέ τα σε μία σχάρα και άφησέ τα μέχρι να κρυώσουν εντελώς.

Read More

And More