Ζουμερή κις με καραμελωμένα κρεμμύδια και kale σε βάση γλυκοπατάτας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 5 κ. σούπας + έξτρα ελαιόλαδο
 - 500 gr γλυκοπατάτες σε μικρούς κύβους
 - αλάτι
 - 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 - 1 ματσάκι kale, μόνο τα φύλλα
 - 12 μεγάλα αυγά
 - 120 gr cheddar
 - 1 φλ. γιούρτι
 - πιπέρι
 
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε δύο κουταλιές λάδι σε μέτρια φωτιά και πρόσθεσε τις πατάτες με λίγο αλάτι και σοτάρισε για περίπου 12 λεπτά.
 - Μετάφερε τις πατάτες σε μια φόρμα ψησίματος και μόλις κρυώσουν άλειψε τα τοιχώματα με λάδι και με ένα πιρούνι λιώσε ελαφρώς τις γλυκοπατάτες.
 - Προθέρμανε το φούρνο στους 150 βαθμούς και στο τηγάνι ζέστανε τρεις κουταλιές λάδι σε μεσαία φωτιά.
 - Σοτάρισε το κρεμμύδι για περίπου 10 λεπτά, πρόσθεσε το kale σιγά-σιγά με λίγο αλάτι και ψήσε για έξι λεπτά.
 - Χτύπησε τα αυγά με το τυρί και το γιαούρτι σε ένα μεγάλο μπολ και αλατοπιπέρωσε το μείγμα.
 - Βάλε τη φόρμα για τάρτες σε ένα ταψί και περίχυσε τις γλυκοπατάτες με το μισό kale και τα κρεμμύδια και από πάνω με το μείγμα αυγών.
 - Ρίξε από πάνω τα υπόλοιπα λαχανικά και ψήσε για περίπου μία ώρα.
 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ