Κοτόπιτα με κάστανα

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Τα κάστανα κάνουν την εμφάνισή τους και η υπέροχη γεύση τους είναι ιδανική για πίτες και άλλες συνταγές. Αυτή η συνταγή για μια χωριάτικη κοτόπιτα με κάστανο είναι ό,τι πρέπει!

Συστατικά

  • 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο
  • 700 γρ. κοτόπουλο στήθος, χωρίς κόκκαλο, ψιλοκομμένο
  • 1 κούπα βρασμένα, καθαρισμένα και κομμένα κάστανα
  • 1 κούπα στραγγιστό γιαούρτι
  • Λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • ½ κούπα ξανθή σταφίδα
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • 1 αυγό
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, αλάτι, κόκκινο πιπέρι
  • ηλιέλαιο για τα φύλλα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το κοτόπουλο και το σβήνουμε με το κρασί.
  • Ρίχνουμε μέσα σιγά-σιγά τα κάστανα, τη σταφίδα, το μαϊντανό, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.
  • Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφού κρυώσει λίγο, προσθέτουμε το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος.
  • Στρώνουμε σε ένα ταψί τα μισά φύλλα λαδώνοντάς τα με ένα πινελάκι. Ρίχνουμε μέσα τη γέμιση και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
  • Στο τέλος χτυπάμε το αυγό με λίγο λάδι και αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας.
  • Τη χαράζουμε και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά να ροδοκοκκινίσει.

Tip

Εάν σου έχει περισσέψει από προηγούμενες μέρες κοτόπουλο χρησιμοποίησέ το. Σώταρε το κρεμμύδι, ρίξε το έτοιμο κοτόπουλο αλλά μην βάλεις κρασί.

Read More

And More