Μακαρονόπιτα

1 Ώρα και 30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Κλασική αξία και κυρίως πλήρες χορταστικό πιάτο για όλους. Τρία τυράκια, μπόλικο γάλα και αυγά και μια πίτα που θα ευχαριστήσει και τους πιο απαιτητικούς.

Συστατικά

  • Για τα φύλλα: 500 γρ κίτρινο σκληρό αλεύρι
  • Λίγο χλιαρό νερό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • Για τη γέμιση: 3 φλιτζάνια γάλα 2%
  • 4 αυγά χτυπημένα
  • 1/2 πακέτο μακαρόνια βρασμένα (νο. 10)
  • 2 κ.σ. μαργαρίνη
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. μαλακή φέτα τριμμένη
  • 200 γρ. ανθότυρο τριμμένο
  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε σε ένα μπολ το αλεύρι και το αλάτι. Άνοιξε μια λακκουβίτσα στη μέση και ρίξε το νερό και το ελαιόλαδο. Άφησε το ζυμάρι να ξεκουραστεί 30 λεπτά
  • Ανάμειξε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ και βάλε στο ψυγείο. Πρώτα ρίξε το γάλα και τα αυγά χτυπημένα, τη μαργαρίνη, το ελαιόλαδο και τέλος τα τυριά
  • Πάρε το ζυμάρι και άνοιξε 4 μεγάλα φύλλα σε αλευρωμένη επιφάνεια
  • Λάδωσε ένα ταψάκι και στρώσε τα δύο πρώτα φύλλα λαδώνοντας ελαφρά
  • Ρίξε τη μισή γέμιση από πάνω και σκέπασε με το τρίτο φύλλο
  • Ρίξε και την υπόλοιπη γέμιση, στρώσε και άπλωσε από πάνω το τελευταίο φύλλο. Τύλιξε τις άκρες των φύλλων  και χάραξε σε κομματάκια
  • Ψήσε στους 180oC για 1 ώρα περίπου

Tip


Read More

And More