Μυζηθρόπιτα

40 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Αντικατέστησες τη φέτα με τη μυζήθρα για να προσέξεις τη διατροφή σου! Το ήξερες όμως πως με αυτή μπορείς να κάνεις και υπέροχη, ελαφριά μυζηθρόπιτα; Δες εδώ την γρήγορη και έυκολη συνταγή από το βιβλίο της Μάρθας Συριανάκη “Τίποτα δεν πάει χαμένο. Συνταγές για οικονομικά γεύματα”! Εκδόσεις Φίλντισι, 2010

Συστατικά

  • 1 ½ φλιτζάνι νωπή μυζήθρα
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 3 αβγά
  • ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1 ματσάκι άνιθο/μαϊντανο/βασιλικό ή όποιο αρωματικό χόρτο σου αρέσει (προαιρετικά)
  • 1 κ.σ. Μαργαρίνη
  • Αλάτι και Πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανακάτεψε τη μυζήθρα, την κρέμα γάλακτος, τα αβγά και τα μυρωδικά σε ένα μπολ και αλατοπιπέρωσε
  • Βουτύρωσε ένα πυρέξ ή ταψάκι και στρώσε εκεί ένα από τα φύλλα σφολιάτας
  • Άδειασε από πάνω το μείγμα με το τυρί και σκέπασε με το άλλο φύλλο σφολιάτας
  • Ψήσε στους 180oC για 30-35 λεπτά να ροδίσει η επιφάνεια της πίτας
  • Σέρβιρε ζεστή ή χλιαρή

Tip

Μπορείς να δώσεις λίγη ακόμη γεύση στην πιτούλα σου αν προσθέσεις κομματάκια ζαμπόν ή γαλοπούλας που πιθανότατα έχεις στο ψυγείο σου

Το TLIFE έχει γενέθλια και αυτός ο Μάιος είναι γεμάτος εκπλήξεις! Γίνε μέρος της γιορτής με ένα κλικ εδώ.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164