Νόστιμη τάρτα με πέστο βασιλικού και λαχανικά

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
12
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστή και εύκολη τάρτα με πέστο, ντομάτα και κολοκύθι με κρούστα φέτας

Συστατικά

  • 500 gr ντομάτες κομμένες σε λεπτά μισοφέγγαρ
  • 2 κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 1 κ. γλυκού αλάτι
  • 1 συσκευασία έτοιμη σφολιάτα
  • 1/2 φλ. πέστο βασιλικού
  • 70 gr φέτα θρυμματισμένη
  • 1/4 κ. γλυκού μπούκοβο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε τις ντομάτες και τα κολοκυθάκια σε μια πιατέλα σε μία στρώση, πασπάλισέ τα με αλάτι και άφησέ τα για 20 λεπτά.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθέτησε τη σχάρα στη μεσαία θέση.
  • Άπλωσε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και άπλωσε τη σφολιάτα στον πάγκο.
  • Με τον πλάστη, άνοιξε το φύλλο, ώστε να είναι το μέγεθος και το σχήμα του ίδιο με του ταψιού.
  • Μετάφερε τη σφολιάτα στο ταψί με το αντικολλητικό χαρτί και στρίψε τα τελειώματά της ώστε να δημιουργηθούν ανασηκώματα σε όλη την περίμετρό της.
  • Με μπόλικο απορροφητικό χαρτί, σκούπισε τα λαχανικά που έχουν βγάλει τα υγρά τους και στέγνωσέ τα.
  • Άπλωσε τη σάλτσα πέστο ομοιόμορφα πάνω στη σφολιάτα και έπειτα τοποθέτησε τις φέτες λαχανικών.
  • Πασπάλισε τα λαχανικά με τη φέτα, το μπούκοβο και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Ψήσε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν τα πλαϊνά της σφολιάτας και να πάρουν χρώμα.

Read More

And More