Πίτα Καισάρειας

45 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Είναι παραδοσιακή και πικάντικη. Αν σου αρέσουν οι έντονες γεύσεις και δεν σε ενοχλεί ο παστουρμάς, τότε είναι ο καλύτερος μεζές για κρασάκι!

Συστατικά

  • 1 πακέτο φύλλο παραδοσιακό
  • 4 κ.σ. φρέσκο βούτυρο ελαφρώς λιωμένο
  • 10 φέτες παστουρμά
  • 1/2 κιλό κασέρι
  • 2 μέτριες σφιχτές ντομάτες
  • Κύμινο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόψε το κασέρι σε λεπτές φετούλες
  • Καθάρισε τις ντομάτες και κόψε σε πολύ λεπτές ροδέλες
  • Κόψε τις φέτες του παστουρμά σε πιο λεπτές λωρίδες
  • Βουτύρωσε ένα μεσαίο ταψάκι και στρώσε 3-4 φύλλα το ένα πάνω από το άλλο, βουτυρωμένο το κάθε ένα
  • Βάλε μια στρώση τυρί και παστουρμά εδώ κι εκεί πασπαλίζοντας με κύμινο
  • Στρώσε από πάνω τις ντομάτες και το υπόλοιπο κασέρι. Σκέπασε με τα υπόλοιπα φύλλα 3-4 ακόμη αοφύ τα βουτυρώσεις
  • Ψήσε την πίτα στους 180oC για μισή ώρα περίπου

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164