Πίτα με λαχανικά και κορν μπιφ

1h 30'
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Λαχταριστή εναλλακτική πρόταση για τη διάσημη shepherd’s pie

Συστατικά

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:

  • 15gr βούτυρο
  • 1 κ. σούπας ηλιέλαιο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 στικ σέλερι
  • 2 καρότα
  • 300 gr πατάτες
  • 2 κ. σούπας κέτσαπ
  • 340 gr (1 κονσέρβα) κορν μπιφ
  • αλάτι, πιπέρι

ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ:

  • 300 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 175 gr βούτυρο
  • 1 αυγό
  • αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Για τη γέμιση, ζέστανε σε ένα τηγάνι το βούτυρο και το λάδι και τσιγάρισε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
  • Κόψε το σέλερι, τις πατάτες και τα καρότα σε λεπτά κομμάτια, πρόσθεσέ τα στο τηγάνι και μαγείρεψέ τα για 15 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα, ανακατεύοντας συχνά.
  • Ρίξε την κέτσαπ στα λαχανικά και ανακάτεψε καλά και πρόσθεσε το κορν μπιφ σε μεγάλα κομμάτια με λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Όσο η γέμιση κρυώνει, προθέρμανε το φούρνο στους 190°C.
  • Για τη ζύμη, ανάμειξε το αλεύρι με το βούτυρο και το αλάτι σε ένα μίξερ μέχρι να σχηματιστούν τρίμματα.
  • Ανακάτεψε σε ένα μπωλ το αυγό με μια κουταλιά νερό και ρίξε το μείγμα (εκτός από μια κουταλιά) στη ζύμη, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ετοιμαστεί το ζυμάρι.
  • Σε αλευρωμένη επιφάνεια άνοιξε το ένα τέταρτο της ζύμης σε φύλλο και στρώσε σε ένα ταψί ή πυρέξ με τις άκρες να εξέχουν.
  • Στρώσε τη γέμιση στο κάτω φύλλο, άνοιξε με τον ίδιο τρόπο την υπόλοιπη ζύμη και στρώσε και το δεύτερο φύλλο από πάνω.
  • Κλείσε τα δύο φύλλα στις άκρες τους πιέζοντάς τες με λίγο νερό και άλειψε όλη την επιφάνεια με το υπόλοιπο μείγμα του αυγού.
  • Ψήσε για 40 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινήσει το φύλλο.

Tip


Read More

And More