Πίτα του κυνηγού

1 Ώρα και 30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια νόστιμη πιτούλα με μπόλικο τυράκι και μανιτάρια που και ελαφριά είνα, αλλά και χορταστική.

Θερμίδες 199

Συστατικά

  • Χωριάτικο φύλλο
  • 500 γρ. φρέσκα μανιτάρια
  • 10 κάστανα
  • 50 γρ. παρμεζάνα
  • 50 γρ. πεκορίνο
  • 1 πράσο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, Πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε τα κάστανα σε ένα κατσαρολάκι να βράσουν ελαφρά και καθάρισέ τα. Κόψε σε λεπτέ φέτες
  • Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σόταρε το πράσο, το σκόρδο, τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και άφησέ τα να ψηθούν για 4-5 λεπτά
  • Αλατοπιπέρωσε και αφού το μείγμα πιει όλα του τα υγρά πρόσθεσε τα τυριά τριμμένα και τον άνηθο
  • Στρώσε τα μισά φύλλα (2 ή 3) λαδωμένα σε ένα στρογγυλό ταψάκι και από πάνω στρώσε το μείγμα
  • Στρώσε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα και δίπλωσε περιμετρισκά τα φύλλα. Χάραξε την πίτα που είναι έτοιμη για ψήσιμο
  • Βάλε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 45 λεπτά.

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164