Πίτα του κυνηγού

1 Ώρα και 30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια νόστιμη πιτούλα με μπόλικο τυράκι και μανιτάρια που και ελαφριά είνα, αλλά και χορταστική.

Θερμίδες 199

Συστατικά

  • Χωριάτικο φύλλο
  • 500 γρ. φρέσκα μανιτάρια
  • 10 κάστανα
  • 50 γρ. παρμεζάνα
  • 50 γρ. πεκορίνο
  • 1 πράσο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, Πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε τα κάστανα σε ένα κατσαρολάκι να βράσουν ελαφρά και καθάρισέ τα. Κόψε σε λεπτέ φέτες
  • Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σόταρε το πράσο, το σκόρδο, τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και άφησέ τα να ψηθούν για 4-5 λεπτά
  • Αλατοπιπέρωσε και αφού το μείγμα πιει όλα του τα υγρά πρόσθεσε τα τυριά τριμμένα και τον άνηθο
  • Στρώσε τα μισά φύλλα (2 ή 3) λαδωμένα σε ένα στρογγυλό ταψάκι και από πάνω στρώσε το μείγμα
  • Στρώσε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα και δίπλωσε περιμετρισκά τα φύλλα. Χάραξε την πίτα που είναι έτοιμη για ψήσιμο
  • Βάλε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 45 λεπτά.

Tip


Read More

And More