“Πίτες” με λουκανικάκια και πατάτα

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστό πιάτο με μπεσαμέλ λαχανικών και λουκάνικο σε φύλλο σφολιάτας

Συστατικά

  • 200 gr λουκάνικα Φρανκφούρτης
  • 3 κ. σούπας βούτυρο
  • 3 πατάτες σε κυβάκια
  • 1/2 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κ. σούπας θυμάρι
  • 1 κ. σούπας σχοινόπρασο
  • 3 κ. σούπας αλεύρι γοχ
  • 1 1/2 φλ. γάλα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 φύλλο σφολιάτα
  • 4 μεσαία αυγά

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Κόψε τα λουκάνικα σε φέτες και σοτάρισέ τα για περίπου τέσσερα λεπτά.
  • Αφαίρεσε τα λουκάνικα από το τηγάνι, σκούπισε το λίπος, ρίξε το βούτυρο και ξαναβάλ’ το σε μέτρια φωτιά.
  • Βάλε την πατάτα και το κρεμμύδι και σοτάρισε για περίπου έξι λεπτά και αλατοπιπέρωσέ τα.
  • Πρόσθεσε το σκόρδο και την πιπεριά ψιλοκομμένη και συνέχισε το σοτάρισμα για άλλα τρία λεπτά.
  • Πασπάλισε τα υλικά με το αλεύρι και ανακάτεψέ τα για τρία λεπτά.
  • Ρίξε σιγά-σιγά και το γάλα και ανακάτεψε καλά μέχρι να πήξει η σάλτσα και να γίνει λεία κρέμα.
  • Ξαναρίξε το λουκάνικο στο τηγάνι με αλατοπίπερο και αφαίρεσε από τη φωτιά.
  • Κόψε το φύλλο σφολιάτας σε τέσσερα τετράγωνα και με ένα στρογγυλό κουπάτ, κόψε το κέντρο κάθε τετραγώνου.
  • Βάλε τη σφολιάτα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήσε για 10 λεπτά.
  • Μοίρασε τη σάλτσα σε τέσσερα ταψάκια, τοποθέτησε από πάνω τους τα τετράγωνα της σφολιάτας και σπάσε σε καθένα ένα αυγό στην τρύπα.
  • Ψήσε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.
  • Σέρβιρε με έξτρα αλατοπίπερο, θυμάρι και σχοινόπρασο.

Read More

And More