Πίτσα με φέτα και ντομάτα

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Λαχταριστή και ελαφριά πίτα με μεσογειακά αρώματα

Συστατικά

  • 1 πακέτο σφολιάτα (350 gr)
  • 1 1/2 φλ. φέτα
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι
  • 4 κλωνάρια θυμάρι + 1 κ. σούπας
  • 1 κ. σούπας βασιλικός
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4 κ. γλυκού πιπέρι
  • 3 μέτριες ντομάτες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς, τοποθέτησε τη σχάρα του σε μεσαίο ύψος και στρώσε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.
  • Αλεύρωσε ελαφρώς μια επιφάνεια και άνοιξε τη σφολιάτα σε στρογγυλό φύλλο με διάμετρο 30 εκατοστών.
  • Μετάφερε με προσοχή τη ζύμη στο ταψί και πασπάλισέ το με το τρίμμα φέτας, αφήνοντας κενό ένα περίγραμμα δύο δάχτυλα.
  • Ψιλόκοψε το κρεμμύδι και ρίξε και αυτό πάνω από τη φέτα, μαζί με τη μία κουταλιά θυμάρι, το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι.
  • Τοποθέτησε τις ντομάτες κομμένες σε ροδέλες πάνω από τα υπόλοιπα υλικά.
  • Με προσοχή δίπλωσε τις άκρες του φύλλου, καλύπτοντας ένα μέρος από τις ντομάτες, αναδιπλώνοντας τη ζύμη καθώς προχωράς, ώστε να κλείνει σαν φάκελος.
  • Ρίξε πάνω από την πίτσα τα κλωνάρια θυμαριού και ψήσε για 40 με 45 λεπτά.
  • Άφησέ τη για πέντε λεπτά να “ξεκουραστεί” και έπειτα μετάφερέ τη σε μια σχάρα να κρυώσει για 10 λεπτά.

Read More

And More