Σουβλάκι με ρεβύθια και τζατζίκι

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Είτε νηστεύεις, είτε είσαι vegeterian, είτε δεν σου αρέσει το κρέας, είτε ψάχνεις κάτι διαφορετικό αλλά πάνω από όλα αγαπάς το σουβλάκι αυτή είναι η εκδοχή που θα λατρέψεις!

Συστατικά

  • 1 κονσέρβα ρεβύθια, ξεπλυμμένα και στραγγισμένα
  • 1 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κ.σούπας πάπρικα
  • 1 κ.γλυκού πιπέρι
  • μισό κ.γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 1/4 κ.γλυκού αλάτι
  • 4 πίτες για σουβλάκι απλές ή ολικής άλεσης
  • 250 γραμμ. έτοιμο τζατζίκι
  • μισό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • 2 φύλλα μαρουλιού χοντροκομμένα
  • 1 ντομάτα σε ροδέλες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σκούπισε καλά τα ρεβύθια με χαρτί κουζίνας να μην είναι υγρά και αφαίρεσε τυχόν φλούδες που βλέπεις ότι βγαίνουν.
  • Ανακάτεψε τα ρεβύθια με την πάπρικα, το λάδι, το καγιέν, το πιπέρι και το αλάτι.
  • Άπλωσέ τα σε λαμαρίνα που έχεις λαδώσει και ψήσε τα στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν αλλά όχι να γίνουν σκληρά.
  • Άπλωσε λίγο τζατζίκι στις πίτες, βάλε λίγα ρεβύθια, κρεμμύδι, μαρούλι και ντομάτα και τύλιξέ τες.

Tip


Read More

And More