Συνταγή για απολαυστική κιμαδόπιτα

1 ώρα και 45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Η θερμοκρασία κατεβαίνει και οι πίτες είναι η ωραιότερη λύση τόσο για το μεσημέρι όσο και το βράδυ. Και με κιμά είναι η πιο απολαυστική που μπορείς να πάρεις και στο γραφείο. 

Συστατικά

    • 7 φύλλα χωριάτικα

  • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε καρέ
  • μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 2 αυγά
  • 3 κ. σ. κασέρι τριμμένο
  • 1 κ. γλ. μπαχάρι τριμμένο
  • 2-3 κ. σ. ελαιόλαδο
  •  αλάτι
  • πιπέρι

Για τη γέμιση θα χρειαστείς

  • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε καρέ
  • λίγο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • λίγο άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 2 αυγά
  • 3 κ. σ. κασέρι, τριμμένο
  • 1 κ. γλ. μπαχάρι τριμμένο
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα ή ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ρίχνεις ελαιόλαδο, περιμένεις να κάψει και σοτάρεις το κρεμμύδι μαζί με τον κιμά
  • Ανακατεύεις πολύ καλά για 5-6 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα ο κιμάς και προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα αυγά και το τυρί συνεχίζοντας το ανακάτεμα με την ξύλινη κουτάλα για 3-4 λεπτά ακόμη
  • Αφαιρείς το σκεύος από την εστία και το αφήνεις στην άκρη
  • Μόλις κρυώσει ρίχνεις τα αυγά αφού τα χτυπήσεις καλά και το τυρί και ανακατεύεις
  • Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180°C και με ένα πινέλο αλείφεις το ταψί
  • Λαδώσεις τρία φύλλα και τα απλώνεις στο ταψί ώστε να καλύψεις και τα πλαϊνά του μέρη
  • Ρίχνεις από πάνω τη μισή γέμιση του κιμά και με τη σπάτουλα την στρώνεις να πάει παντού
  • Βάζεις από πάνω ένα φύλλο και πάλι λαδωμένο και ρίχνεις την υπόλοιπη γέμιση
  • Στρώνεις τα τρία τελευταία λαδωμένα φύλλα και τα γυρνάς προς τα μέσα έτσι ώστε να καλύψεις τη γέμιση του κιμά
  • Ρίχνεις σε ένα μπολ τον τον κρόκο, το αλεύρι,  2 κουταλιές ελαιόλαδο και 2 κουταλιές της σούπας νερό ανακατεύεις καλά μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα και με ένα πινέλο αλείφεις το την πίτα
  • Την βάζεις στο φούρνο και την αφήνεις να ψηθεί για 1 περίπου ώρα μέχρι να πάρει χρώμα.

Read More

And More