Συνταγή για ελαφριά γαλατόπιτα χωρίς φύλλο

1 ώρα και 30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Η γαλατόπιτα είναι αυτό το μαγικό φαγητό (που μοιάζει με πίτα) και φτιάχνεται με υλικά που έχεις στην κουζίνα σου. Σήμερα, μοιραζόμαστε μαζί σου την αγαπημένη μας συνταγή!

Συστατικά

  • 4 φύλλα για πίτα
  • 250 γρ. τυρί φέτα
  • 1 1/2 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 6 κουτ. της σούπας σιμιγδάλι
  • 1 αβγό
  • 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο
  • Κανέλα
  • Αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μία κατσαρόλα, βράζεις το μεγαλύτερο μέρος του γάλακτος σε μέτρια φωτιά. Μόλις βράσει, αρχίζεις να λιώνεις το σιμιγδάλι.
  • Ανακατεύεις συνεχώς, μέχρι να πήξει και να πάρει τη μορφή κρέμας, προσθέτοντας ελάχιστο αλάτι.
  • Σε ένα βουτυρωμένο ταψί, στρώνεις ως βάση δύο φύλλα επίσης ελαφρώς βουτυρωμένα.
  • Σηκώνεις λίγο τα φύλλα στα τοιχώματα και στο κέντρο ρίχνεις την πολύ καλά τριμμένη φέτα.
  • Τοποθετείς δύο φύλλα.
  • Περιχύνεις ομοιόμορφα την κρέμα (αν είναι εφικτό, την στρώνεις με μία σπάτουλα).
  • Παράλληλα, σε ένα μικρό μπολάκι, χτυπάς το υπόλοιπο γάλα με τα αυγά, μέχρι να δημιουργηθεί ένα νέο μείγμα.
  • Περιχύνεις την πίτα με το παραπάνω μείγμα.
  • Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C για περίπου 40 – 45 λεπτά.

Read More

And More