Συνταγή για εύκολη κολοκυθόπιτα

1 ώρα και 20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Η κολοκύθα είναι στα καλύτερα της. Τώρα, θα αναβαθμίσει και το δικό σου τραπέζι με το παιχνιδιάρικο της χρώμα και την μοναδική γεύση!

Συστατικά

  • 4 φύλλα για πίτα
  • Μια κολοκύθα μέτριου μεγέθους
  • 1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
  • 250 γρ. καρύδι χοντροκομμένο
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 1 φλιτζάνι διαλυμένη φρυγανιά
  • 1 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
  • 1/2 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • Σταφίδες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, καθαρίζεις την κολοκύθα και την αφήνεις για 20 λεπτά σε ένα σουρωτήρι.
  • Με ένα μαχαίρι, την κόβεις προσεκτικά σε μικρά κομμάτια και την τρίβεις με έναν τρίφτη χειρός.
  • Σε μία μεγάλη λεκάνη ή σε ένα μπολ, αναμειγνύεις την θριμματισμένη κολοκύθα με τη ζάχαρη, την κανέλα, το καρύδι και τη φρυγανιά. Ανακατεύεις πολύ καλά και προσεκτικά, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Με ένα πινέλο, αλείφεις ένα πινέλο και το απλώνεις στο ταψί. Επαναλαμβάνεις με τα υπόλοιπα φύλλα.
  • Στρώνεις από πάνω το μείγμα της κολοκύθας και με μία σπάτουλα το μοιράζεις ομοιόμορφα.
  • Ψήνεις στους 200 βαθμούς C σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 50 λεπτά.
  • Αφαιρείς από το φούρνο, την αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και απολαμβάνεις!

Read More

And More