Συνταγή για παραδοσιακή κιμαδόπιτα

1 ώρα και 30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Ο ζεστός κιμάς απλώνεται στη σφολιάτα σου, αναμειγνύεται με τα υπόλοιπα υλικά σου και εσύ απολαμβάνεις την πίτσα σου. 

Συστατικά

  • 2 φύλλα έτοιμη σφολιάτα
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 μικρά καρότα, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. της σούπας μυρωδικά της επιλογής σου
  • 600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 αβγό, ελαφρά χτυπημένο
  • 1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
  • Βουτυρώνεις απαλά ένα πυρέξ και στρώνεις το ένα φύλλο σφολιάτα.
  • Ψήνεις το φύλλο μόνο του σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά.
  • Σε μία κατσαρόλα, ζεσταίνεις το ελαιόλαδο.
  • Σοτάρεις το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ή απλά για 5 λεπτά. Προσθέτεις τα μυρωδικά και συνεχίζεις να ανακατεύεις για 5 λεπτά.
  • Προσθέτεις τον κιμά και με μία ξύλινη κουτάλα προσπαθείς να το διαλύσεις.
  • Μόλις διαλυθεί, σβήνεις με το κρασί.
  • Χαμηλώνεις τη φωτιά και σιγοβράζεις μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά στην κατσαρόλα. Μόλις ο κιμάς σου τα απορροφήσει, τον αφήνεις να βράσει για λίγο ακόμα.
  • Απλώνεις τον κιμά στη σφολιάτα και καλύπτεις με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
  • Χαράζεις την επιφάνεια με ένα μαχαιράκι.
  • Σε ένα μπολάκι, χτυπάς το αβγό και αλείφεις με αυτό το φύλλο.
  • Ψήνεις την πίτα σου σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.
  • Αφήνεις την πίτα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, κόβεις σε κομμάτια και απολαμβάνεις!

Read More

And More